Tot 20 meter hoog aan de Doelengracht

Posted by on 19 maart 2019

Leidsch Dagblad, 14 maart 2019

De nieuwe campus van de Universiteit Leiden op het Doelenterrein wordt maximaal 20 meter hoog. Dat bleek uit de definitieve stedenbouwkundige en esthetische uitgangspunten die de gemeente gisteravond in de Oude Sterrewacht presenteerde aan een klankbordgroep van betrokken partijen en omwonenden.

(…)

De bewonerscommissie was gisteravond bij de klankbordbijeenkomst aanwezig om de betrokken partijen het nog eens te zeggen: “Dit plan
doorzetten is extra schrijnend omdat sloop helemaal niet nodig is (zij steunt voor die bewering op een contra-expertise die ze liet uitvoeren, red.). Maar de universiteit wil zo graag het hele Doeleneiland voor zichzelf hebben, dat aan belangen van bewoners volledig voorbij gegaan is.”

Ook het conflict tussen de gemeente en woningcorporatie De Sleutels, die zich aansloot bij het verzet en eigenaar is van de sociale woningen, is nog niet opgelost. “Wij wachten de plannen van de gemeente en de ontwikkelingen af, met belangstelling uiteraard”, aldus Sleutels-directeur Gerda van den Berg. “Wij staan nog steeds achter onze bewoners.”

Lees het volledige artikel op de website van het Leidsch Dagblad

Posted in: In het nieuws

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress