Doelenterrein blijft ‘waardeloze’ twist

Posted by on 15 oktober 2019

Zaterdag 14 september 2019 verscheen in het Leidsch Dagblad een artikel met de kop: ‘Doelenterrein blijft ‘waardeloze’ twist.
Een reactie op deze krantenkop is zaterdag 12 oktober 2019 in het Leidsch Dagblad gepubliceerd bij de rubriek Lezers schrijven, via een ingezonden brief met foto.

Is het Doelenterrein een ’waardeloze’ twist?

Nee, het Doelenterrein is geen ’waardeloze’ twist. Het is een kwestie geworden door de houding en strategie van de Leidse universiteit, waarin de universiteit zich een slechte verliezer toont. Want wat eerder niet lukte, wil de universiteit alsnog.

De universiteit kreeg 30 jaar geleden een NEE, maar probeert nu al bijna vier jaar die afwijzing van destijds geforceerd om te buigen naar een ja. Met dit verschil, dat nu – anno 2019 – het huidige gemeentebestuur genegen lijkt te zijn zich achter de wensen van de universiteit te willen scharen. Dat interpreteer ik als opmerkelijk en niet geloofwaardig.

Immers, toen het Doelenterrein een kale vlakte was en braak lag, gaf de gemeente voorrang aan bestemming tot woningbouw; daartoe was de voormalige Doelenkazerne gesloopt.

Er is JA gezegd tegen huisvesting. Wooncomplex De Doelen is daar het levende bewijs van. De laatste steen werd 14 november 1984 gelegd door voormalig wethouder Waal.

 

Laat het stadsbestuur gebeuren, dat wat duurzaam steen voor steen is opgebouwd, weer wordt afgebroken?

A.M. Vendel
Leiden

Posted in: Brieven

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress